Programul filmelor la Colours Cinema. Dăm invitaţii! | Craiova.ro blog http://t.co/hA9qjC2jZ6
Inchide
The Blog

Recensământul bloggerilor craioveni la început de 2012

27 comentarii

Dragii noştri,

Nu ştim exact câţi dintre voi citesc bloguri sau au unul, însă ne-am gândit că ar fi interesant să-i adunăm la un loc, la început de an, pe internauţii noştri din Craiova şi să încropim un mic recensământ al bloggerilor olteni. Iar în această încercare ne-ar prinde bine o mână de ajutor din partea voastră.

Noi am făcut primul pas şi le-am scris bloggerilor pe care îi cunoaştem, rugându-i să ne spună câte ceva despre ei, despre blogurile lor şi despre cum văd blogosfera în 2012.

Mai jos aveţi câteva cuvinte din partea celor care au fost drăguţi să ne răspundă.

Dacă nu aţi avut timp sau nu aţi primit e-mailul nostru, ne puteţi trimite în continuare scurta voastră prezentare şi părerile despre blogosfera anului 2012 – fie într-un comentariu, fie la office@craiova.ro – iar noi vom face adăugirile necesare la acest articol.

Răspunsurile sunt adăugate în ordinea în care au fost primite.

Blogul personal al lui Neydamn – http://neydamn.eu

Despre blogul său: Un blog foarte personal, unde cei care intră găsesc aventură, pasiune, dragoste, dar şi păreri şi impresii sau ştiri despre tehnologie şi windows 8.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Îl citesc pe Cristi Mitroi (http://blog.goldmidas.eu), care este un foarte bun designer web. Îl citesc şi pe Dragoş de la Nebunia.com care este de urmărit pe viitor!

Despre blog şi blogosferă în 2012: Sper ca în acest an să formăm şi noi o comunitate la fel de puternică precum cea din Ploieşti ( #blogosPHera ). Cei de acolo fac regulat blog meet-uri şi, deşi mai au unele divergenţe, au reuşit cumva să treacă peste această problemă şi au înţeles că unitatea este mai importantă pentru a atrage campanii pe bloguri !

Cât despre ce-i rezerv eu blogosferei în 2012? O revenire în forţă şi poate o posibilă detronare a lui Blogatu.ro la trafic ! Cine ştie, anul ăsta va fi plin de surprize !

Caietul de însemnări al lui Iulian – http://iulianfira.wordpress.com/

Despre blogul său: Blogul meu  îşi urmează menirea ca un baci moldovan care parcurge transhumanţa an de an: scriu despre ce-mi place (filme, cărţi, pictură) şi, din când în când, despre ce-mi atrage atenţia.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Două bloguri craiovene mi-au intrat în tabieturi: Spuse.ro şi Nebunia.com

Despre blog şi blogosferă în 2012: În blogosfera lui 2012 se va vorbi şi se va scrie ca şi până acum: mult şi, pe ici pe colo, cu cap.

Bocceluţa Danei – http://danailie2004.blogspot.com

Despre blogul său: Despre blog, pot să spun că e locul meu de joacă. Şi, ca orice loc de joacă, e dezordonat: are bucurii şi supărări, are fotografii, muzică şi filme, păreri şi comentarii, povestiri personale şi articole mai tehnice, curiozităţi, internet şi turism, proiectele altora şi iniţiativele mele, avertizări şi sfaturi. E tot ce se strânge în bocceluţa cu care merg prin viaţă în fiecare zi. Şi, pentru că nu merg chiar indiferentă la ce se întamplaă în jurul meu, mai arunc câte un ochi în ograda vecinilor de blogosferă craioveană.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Răsfoiesc mai multe bloguri locale, dintre care le menţionez pe cel al lui Dan şi Flori (Spuse.ro), pe cel al lui Dragoş (Nebunia.com) sau mai proaspăt descoperitul Cafe Andy’s (andreibutaru.craiova.eu).

Despre blog şi blogosferă în 2012: Pentru 2012 nu mi-am facut încă „resolution”-ul blogosferic, pentru că nu mă pot hotărî dacă a trece pe un domeniu propriu este sau nu o necesitate. Până când mă decid, însă, am de gând să fiu mult mai prezentă pe blog decât în anii trecuţi. Faţă de cca 50 de articole scrise în 2010 şi aprox. 100 in 2011, sper să scriu mai mult şi, bineînţeles, calitativ, atât pentru mine cât şi pentru puţinii (dar dragii) mei cititori. Să ne citim sănătoşi!

Nebunia lui Dragoş – http://nebunia.com

Despre blogul său: Numele meu este Dragoş, sunt competitiv, ambiţios şi foarte sociabil. De vreo 10 luni, sunt şi blogger amator, pe Nebunia.com tratând diverse subiecte ce ţin de blogging, Craiova, divertisment şi sport.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Doi bloggeri craioveni pe care îi citesc cu o mare placere sunt: Lucian Prejbeanu şi Dana Ilie.

Despre blog şi blogosferă în 2012: Blogosfera va înflori şi mai mult în 2012, va fi din ce în ce mai multă implicare din partea firmelor pe online şi, implicit, vor fi mai multe colaborări cu bloggerii. Asta pe plan naţional; în Craiova, nu văd prea multe să se întâmple, poate un proiect-două, cine ştie cum, şi astea fără o prea mare implicare din partea firmelor locale. Vor fi câţiva care vor face bani, însă parcă mult prea puţini pentru un oraş cu atâţia bloggeri… Ştiu, pare o perspectivă sumbră, însă eu prefer să o numesc realistă.

Ce rezerv eu blogosferei ? Un gram de nebunie. Planul meu pentru 2012 e să-mi îmbunătăţesc pe cât de mult posibil felul de a scrie şi să formez o comunitate în jurul blogului. Veniturile, în continuare, sunt pe plan secund.

Blogul cu puţin din toate al lui Camil – http://stoenescu.eu

Despre blogul său:

Câteva rânduri despre a mea ogradă virtuală :

1. Mă ocup (cât de cât sistematic) de ea din toamna lui 2009

2. Scriu despre tot ce-mi atrage atenția și mi se pare interesant, de la istorie la fizică și de la economie la muzică sau literatură.

3. Încerc să mă țin departe de subiecte „noroioase”, precum politica autohtonă; nu reușesc mereu.

4. Nu-mi aduce niciun profit/nu o monetizez (cine știe, poate pe viitor această „politică” poate suferi schimbări)

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Bloggerii craioveni pe care îi citesc sunt, în cea mai mare parte, de genul feminin Anda Şoşea (http://cochiliaandei.wordpress.com/) și Dana Ilie, la care pot adăuga, eventual, și pe Vlad Mixich (http://mixich.ro/), acesta copilărind în Craiova.

Despre blog şi blogosferă în 2012: „Blogosfera” (nu-mi place termenul) în 2012? La fel ca în 2011, aceleași subiecte, aceleași controverse și rivalități, aceleași furtuni într-un pahar cu apă, același război cu presa tradițională etc + partizanatul politic din toamnă, că doar vin alegerile…

Blogatu şi blogul împotriva prostiei – http://blogatu.ro

Despre blogul său: Sunt Marius Călugăru şi deţin Blogatu.ro de aproape 5 ani. Sunt cel mai activ blogger craiovean, cu foarte mulţi cititori şi multe premii câştigate. În medie, Blogatu.ro are 1200 cititori/zi, ceea ce înseamnă că e unul dintre cele mai vizitate bloguri din România. Pentru mine, blogging-ul e foarte important. Cu toate ca sunt medic, pe blog postez mai mult articole care interesează alţi bloggeri sau realizez emisiuni în care dau sfaturi bloggerilor.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Dintre blogurile craiovene recomand Neydamn.eu şi Spuse.ro.

Despre blog şi blogosferă în 2012: Cred că e foarte important ca în Craiova să se formeze o comunitate de bloggeri, iar eu fac tot ce se poate pentru a uni bloggerii craioveni în jurul unui interes comun: socializarea. Pot spune ca apreciez foarte mult Craiova.ro pentru sprijinul pe care îl acordă bloggerilor şi că acest recensământ al blogosferei craiovene este binevenit.

Miorlăielile Oanei – http://miorlaieliinmiezdenoapte.wordpress.com

Despre blogul său: Am început sa scriu pe blog acum vreo doi ani, din plictiseală. Majoritatea articolelor sunt bazate pe întâmplări personale, pe care le consider personale, dar nu într-atat de intime încât să nu le împărtăşesc cu nimeni.

În rest, mă concentrez pe subiecte legate de dezvoltarea personală, fac recenzii la filme obscure, dar extrem de interesante, iar la sfârşit de săptămână le împărtăşesc cititorilor mei melodia mea preferată.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Cu ruşine în glas mărturisesc că Bocceluţa Danei şi Cochilia Andei sunt singurele unghere pe unde mai cotrobăi în ultima vreme, deşi rar îmi mai bag nasul şi la OviTeodor (http://oviteodor.wordpress.com) sau la Dragoş – Nebunia.

Ianculescul – http://ianculescul.com/

Despre blogul său: M-am apucat de blogging prin anul 2009, am început pe o platformă gratuită, iar după câteva luni mi-am luat domeniul ianculescul.com. Îmi place să scriu pe blog despre politică, tehnologie, divertisment, muzică, despre Craiova… şi lista ar fi destul de lungă.

Pe cine citeşte din bloggerii craioveni: Dintre bloggerii craioveni îi urmăresc pe Goldmidas.eu, Neydamn.eu şi Victor Şoşea (victorsosea.com).

Despre blog şi blogosferă în 2012: Pentru anul 2012 îmi doresc să fiu mai activ în blogosferă şi să particip la cât mai multe meet-uri.

Vă lăsăm cu lista bloggerilor craioveni activi pe care i-am descoperit noi de-a lungul timpului şi vă invităm să o completaţi dacă observaţi lipsa cuiva.

 

afaith.eu

al33cs.blogspot.com

alin.mechenici.ro

almigi.wordpress.com

ana-lavinia.blogspot.com

ancaungurenus.wordpress.com

andreibutaru.craiova.eu

blogatu.ro

buzatucatalin.wordpress.com

capramea.blogspot.com

cochiliaandei.wordpress.com

cosmindragoste.blogspot.com

danailie2004.blogspot.com

danielbotea.blogspot.com

danielamoise.blogspot.com

emin3m4u.blogspot.com

gheorghe.manolea.ro

goldmidas.eu

ianculescul.com/

iuliaghita.blogspot.com

iulianfira.wordpress.com

lavirgil.ro

lnphotography.ro/blog

lucianpr.ro

matr3o.ro

miorlaieliinmiezdenoapte.wordpress.com

mirelacalutu.blogspot.com

muzyblog.blogspot.com

nebunia.com

neydamn.eu

novackxaara.blogspot.com

oprean.net

ovisebdan.com

oviteodor.wordpress.com

prazburg.com

printspot.ro

rares-cojocaru.blogspot.com

scriiturilemele.wordpress.com

spuse.ro

stoenescu.eu

versuripentrupereti.tk

victorsosea.com

web-analytics.ro

 

Share

27 comentarii la Recensământul bloggerilor craioveni la început de 2012

Avatar

Mai propun un blog, al Stefaniei Batrinca: http://scriiturilemele.wordpress.com/

Avatar

Multumim, Dana, am adăugat 🙂

Avatar

NON DIETA BLOG
Un blog la inceput de drum.

Avatar

Multumim pentru semn, Mirela, am adaugat blogul. Succes!

Avatar

Mai e si ovisebdan la lista de bloggeri 🙂 http://www.ovisebdan.com/

Avatar

Sper ca toti bloggerii craioveni care au raspuns precum si cei care sunt afisati in acest articol sa participe la meet-ul de pe 9 februarie: http://blogatu.ro/2012/01/craiova-blog-meet-joi-9-februarie-ora-2000.html

Avatar

Sa nu uitam nici de Blogul lui Geordan : http://capramea.blogspot.com/
Si apropo link-ul de la ianculescul nu mai merge, cred ca nu mai are blogul.

Oricum nice job ! Si cred ca sunt multe altele in Craiova nedescoperite inca !

Avatar

Mama cum e treaba aia cu „… si blogul impotriva prostiei”.

Avatar

mai e si MaTr3o ala, nu stiu daca il stiti 😛

Avatar

Mulţumim pentru comentarii, am modificat lista în funcţie de răspunsurile voastre.

Avatar

Bai, unde au disparut (din „blogosfera”) Zangaman, Empty, Licuriciul, Gabi Colita, Cazut din Cer…?
Si mai observ absentele lui Catalin Buzatu, Simona Petrica, Laurentiu Nica sau Mishade. Poate imi mai amintesc si de altii pe parcurs…

Avatar

Dana, pe Cata Buzatu nu îl găsim pe blog, iar Simona şi Mishade sunt, momentan, în stand by. Îi vom urmări ca să vedem dacă mai sunt activi. Sau poate ne spun chiar ei! 🙂
Mulţumim mult pentru completări!

Avatar

Pe Cata Buzatu il gasiti aici : http://buzatucatalin.wordpress.com/
De altfel mai recomand si Catalin Stanciu – http://www.versuripentrupereti.tk/

Avatar

[…] Pentru ca primul Craiova Blog Meet al anului se apropie cu pasi repezi, m-am hotarat sa promovez, saptamanal, cele mai interesante articole de pe blogurile craiovene. Trebuie sa laud cu aceasta ocazie initiativa celor de la Craiova.ro, care au realizat un recensamant al bloggerilor craioveni. […]

Avatar

[…] Lista bloggeri din Craiova. […]

Avatar

Mai sunt, mai sunt. Unii dintre ei au reactionat data trecuta la anuntul de BlogMeet.
Sper sa ajunga pe 9 februarie:
http://www.printspot.ro/wp0/
http://emin3m4u.blogspot.com/
http://novackxaara.blogspot.com/
http://danielamoise.blogspot.com/
http://iuliaghita.blogspot.com/
http://muzyblog.blogspot.com/
http://cosmindragoste.blogspot.com/

Daca toti de pe aceasta lista i-ar anunta pe cei cu care mai tin legatura ar fi un adevarat blog-meet.

Avatar

Mulţumim, am actualizat lista!

Avatar

Pe mine m-ati uitat! >:) si aici ii cerrt pe Blogatu si pe Neydamn ! >:P uaratilor!

Avatar

Hihi .. acu citii .. nu m-a uitat maaa .. pupa-l tata pe el de CRETZ 😀 >:) daca se inmoaie vremea VIN si eu .. ca acu’s in recuperare cu piciorul!!! 🙁

Avatar

prazburg.com sau Blogurile din Prazburg. Siteul reuneste mai multi bloggeri cu inclnatie catre pamflet.

Avatar

Mulţumim, am adăugat şi Prazburg 🙂

Avatar

M-aţi uitat pe mine 🙂 http://www.ana-lavinia.blogspot.com

Avatar

Multumim, Lavinia, te adaugam!

Avatar

Un blog privind unitatile de cazare din Craiova, dar si excursiile personale si pareri turistice despre locurile vizitate:
http://cazare-craiova.blogspot.ro/

Multumesc!

Avatar

Uite un subiect care ar trebui atins de bogeri , il gasiti pe siteul de stiri si ziare http://ziare100.ro/cine-e-in-spatele-camerelor-de-supravegheredin-craiova/ , Deci suntem supraveghiati sau nu ?

Avatar

penteu alte stiri pe scurt va recomand cu drag http://ziare100.ro/Dolj/

Avatar

http://zicelumea.blogspot.com – cu si despre Craiova

Adauga comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii